Adatvédelmi rendelet, audit, adatkezelés szolgáltatások

Bovard Adatvédelmi és Szolgáltató Kft.

privacy | data protection | GDPR szolgáltatásaink

Bovard Adatvédelmi és Szolgáltató Kft.

legal solutions | data protection | GDPR szolgáltatásainkadatvédelmi kérdőív

Adatvédelmi szabályozás

INFO TÖRVÉNY

2018.05.25. -ig

RENDELET

2018.05.25. -től

Az Infotv. alapján a cégeknek az alábbi fontosabb kötelezettségeik vannak a személyes adatok kezeléséhez kapcsolódóan:

A személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok kettős rendszerben, nemzeti és úniós szabályok által kerülnek meghatározásra.

b

adatkezelés csak meghatározott célhoz kötötten lehetséges

k

érintetti jogok biztosítása az adatkezelés során

m

munkáltatói adatkezelés szigorú szabályai

h

adatvédelmi szabályzat készítése

adatvédelmi tájékoztató készítése

n

belső adatvédelmi felelős alkalmazása

Z

bejelentés az adatkezelésekről a NAIH felé

k

adatvédelmi nyilvántartás készítése, vezetése

2018. május 25. napjától ezeken a hatályos magyar szabályokon szigorított az EU az Általános Adatvédelmi Rendelet (EU 2016/679 Rendelet) elfogadásával, melyet minden az EU területén végzett adatkezelés esetén alkalmazni kell.

Az óra ketyeg! A felkészülésre rendelkezésre álló idő:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Adatvédelmi jogi szabályozás

INFO TÖRVÉNY

2018.05.25. -ig

Az Infotv. alapján a cégeknek az alábbi fontosabb kötelezettségeik vannak a személyes adatok kezeléséhez kapcsolódóan:

b

adatkezelés csak meghatározott célhoz kötötten lehetséges

k

érintetti jogok biztosítása

m

munkáltatói adatkezelés szigorú szabályai

h

adatvédelmi szabályzat készítése

adatvédelmi tájékoztató készítése

n

belső adatvédelmi felelős alkalmazása

Z

bejelentés az adatkezelésekről a NAIH felé

k

adatvédelmi nyilvántartás készítése, vezetése

RENDELET

2018.05.25. -től

A személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok kettős rendszerben, nemzeti és úniós jogszabályok által kerülnek meghatározásra.

2018. május 25. napjától ezeken a hatályos magyar szabályokon szigorított az EU az Általános Adatvédelmi Rendelet (EU 2016/679 Rendelet) elfogadásával, melyet minden az EU területén végzett adatkezelés esetén alkalmazni kell.

Az óra ketyeg! A felkészülésre rendelkezésre álló idő:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Az Adatvédelmi rendelet szigorításai:

s

adatvédelmi tisztviselő kinevezése

s

belső adatkezelési/ adattovábbítási nyilvántartás

s

érintett jogainak szélesedése

s

adatvédelmi hatásvizsgálat készítés

Büntetési tétel, akár:

s

szigorú elvárások az adatkezelés megkezdését megelőző tájékoztatással szemben

s

adatvédelmi incidensek bejelentése

20.000.000 EUR

s

beépített és alapértelmezett adatvédelem

s

fokozott hatósági ellenőrzés az adatkezelések kapcsán

Az Adatvédelmi rendelet szigorításai:

s

adatvédelmi tisztviselő kinevezése

s

érintett jogainak szélesedése

s

szigorú elvárások az adatkezelés megkezdését megelőző tájékoztatással szemben

s

beépített és alapértelmezett adatvédelem

s

belső adatkezelési/ adattovábbítási nyilvántartás

s

adatvédelmi hatásvizsgálat készítés

s

adatvédelmi incidensek bejelentése

s

fokozott hatósági ellenőrzés az adatkezelés kapcsán

Büntetési tétel, akár:

20.000.000 EUR

Az Adatvédelmi rendelet szigorításai különösen intenzíven érintik az alábbi jogi alanyokat:

Ha az Önök szervezete is az előbb felsorolt kategóriába esik, biztosan alkalmazniuk kell az Adatvédelmi rendelet előírásait! Kérje ajánlatunkat adatvédelmi audit elvégzésére.

Miért lehet szüksége adatvédelmi auditra, és mit foglal magában?

Az adatvédelmi auditra azért van szükség, hogy ezen keresztül felmérjük, hogy az adatkezelő pontosan milyen adatokat, milyen célból, és milyen feltételekkel kezel. Az adatvédelmi audit során áttekintjük az adatkezelő szerződéses állományát, mindennapi ügyvitelét, szabályzatait, a tevékenységét szabályozó ágazati szabályokat, mely alapján megállapítjuk, hogy mik az elvégzendő teendők az Adatvédelmi rendeletnek való megfeleléshez, egy intézkedési terv formájában. Ez az intézkedési terv tekinthető az adatvédelmi audit végredményének, azonban ez még nem jelenti az audit végét, hiszen a tervben foglaltakat meg is kell valósítani.  Az intézkedési tervben adatkezelési célonként megállaptjuk a szabályszerű adatkezelés feltételeit, melynek megtestesülése az adatvédelmi szabályzat, amely teljes körűen szabályozza a szervezet adatkezelését. Az Adatvédelmi rendelet egyértelműen előírja, hogy az adatkezelő működése során teljes körűen köteles biztosítani a személyes adatok védelmét mind szervezési, mind informatikai értelemben. A szabályszerű működés elérésében a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok – sokszor túlzottan általános – rendelkezéseit a NAIH állásfoglalásai, határozatai, valamint az EU 29-es Munkacsoportjának (Article 29 Data Protection Working Party) angol nyelvű iránymutatásai töltik ki részletes tartalommal. A szabályszerű működés biztosítása az adatvédelmi audit által azonban még csak az első lépés, hisz a mai gyorsan változó szabályozási környezetben legalább ennyire fontos a szabálykövető állapot fenntartása.

Szolgáltatásaink:

Társaságunk vállalja az adatvédelemmel kapcsolatos jogi munkák teljeskörű elvégzését, így többek között:

m

adatvédelmi audit

b

adatkezelési szabályzat, tájékoztató, nyilatkozatok kidolgozása

d

adatvédelmi hatásvizsgálat készítés

w

adatvédelmi tanácsadás

marketing célú adatbázisok építésével, felhasználásával, vásárlásával kapcsolatos tanácsadás

internetes áruházak adatvédelmi tárgyú felülvizsgálata

munkahelyi adatkezeléssel kapcsolatos adatkezelési tanácsadás

kamerarendszerek, beléptetőrendszerek adatvédelmi megfelelőségének kidolgozása

hitelintézetek, biztosítók adatkezelési tevékenységével kapcsolatos feladatok elvégzése

adatvédelmi tisztviselői, belső adatvédelmi felelősi pozíció betöltése megbízási jogviszony keretei között

adatvédelmi képzések tartása

+

kapcsolattartás az adatvédelmi hatósággal, adatkezelési nyilvántartásba történő bejelentéssel kapcsolatos ügyintézés

Elérhetőség:
Bovard Adatvédelmi és Szolgáltató Kft.
Telefon: 0670/77-14-132
Cím: 1123 Budapest, Greguss u. 12.
Email: info@bovard.hu

Lépjen velünk kapcsolatba a fenti elérhetőségeken, vagy használja a jobb oldalon található kapcsolati űrlapot, ahol adja meg telefonszámát és e-mail címét, és mi a megadott elérhetőségek valamelyikén 24 órán belül fel vesszük önnel a kapcsolatot!

Minden megkeresésre válaszolunk! Tevékenységünk nem csak Budapestre korlátozódik, hanem a vidéki városokba is szívesen megyünk. Várjuk ez irányú megkeresésüket is.

Lépjen velünk kapcsolatba!

GDPR – A 29-es Munkacsoport iránymutatásai magyarul

Eljött végre a nagy nap, hatalmas örömmel jelentem a Kedves Olvasóknak, hogy a NAIH honlapján...
Tovább

Egy tanulságos NAIH bírság története

2017. október 24. napján hozott határozatot az OMV Hungária Ásványolaj Kft. (továbbiakban:...
Tovább

Direkt marketing és az Adatvédelmi Rendelet (GDPR)

Az utóbbi hetekben a partnerekkel, ügyfelekkel történt beszélgetések során tucatnyiszor hangzottak...
Tovább

Bovard Adatvédelmi és Szolgáltató Kft. - Minden jog fenntartva